Greenpeak maakt reclame op afstandsbediening mogelijk


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Greenpeak heeft zijn RF4CE-chips voor radiogebaseerde afstandsbedieningen uitgebreid met de features om berichten uit te wisselen en om de afstandsbediening te lokaliseren. RF4CE is een Zigbee-gebaseerde standaard voor afstandsbedieningen. Vergeleken met infrarood is de radiocommunicatie energiezuiniger en bovendien is er geen visueel contact nodig met het aan te sturen apparaat. Greenpeak onthulde eind 2008 een referentieontwerp voor RF4CE.

Dankzij de push-messenging-uitbreiding kunnen de afstandsbedieningen extra informatie doorgeven aan het apparaat en vice versa. Dat kan bijvoorbeeld worden gebruikt voor stemmen en spelletjes, of om boodschappen en advertenties weer te geven op de afstandsbediening. De find-me-functionaliteit is bedoeld om zoekgeraakte afstandsbedieningen op te sporen. Bij het indrukken van een knop op bijvoorbeeld de tv of settopbox laat de afstandsbediening een alarm horen.