Kort nieuws

Grass Valley Breda krimpt met 68 banen

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Bij Grass Valley in Breda gaat er een streep door 68 van de 250 arbeidsplaatsen. Slechts een klein deel kan de cameraontwikkelaar opvangen via natuurlijk verloop. De ingreep is een gevolg van de crisis. ’Onze branche verkeert wereldwijd in zwaar weer‘, zegt personeelsmanager Joost de Mooy in de Bredase krant BN/De Stem. ’Vooral in Azië kampen we met concurrentie van bedrijven als Sony. Sinds 2007 staan onze resultaten onder druk.‘

Begin vorig jaar zette moederbedrijf Thomson Grass Valley te koop. De Franse organisatie wil de broadcastproducten zoals camera‘s en beeldmengers afstoten om zich meer te kunnen richten op zijn Technicolor-activiteiten voor multimediaproductie en -verspreiding. Daarmee kwam ook de Bredase vestiging in de etalage te staan. Omdat er nog geen koper is gevonden, kiest Thomson nu voor een afslanking.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content