GPS-kaart Commagility geschikt voor Wimax en LTE


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Commagility komt met de AMC-3C87F-GPS, een Advanced Mezzanine Card voor 4G draadloze Phy-laagverwerking. Het bordje bevat drie Remote Radio Head-interfaces, een GPS-ontvanger en een optie voor OCXO. Drie CPRI/Obsai SFP-interfaces ondersteunen directe verbindingen met RRH, zodat het mogelijk is gelijktijdig te opereren in drie sectoren.

Om goede prestaties te krijgen voor Wimax- en LTE-toepassingen heeft Commagility de module voorzien van drie multicore TCI6487-DSP‘s van Texas Instruments die draaien op 1 of 1,2 GHz en een Virtex-5-FPGA van Xilinx. De DSP‘s zorgen ervoor dat de kaart de potentie heeft om ook de Mac-laag te bevatten in een enkele AMC-module.

De geïntegreerde GPS-ontvanger levert synchronisatie van het basisstation. Een externe GPS-ontvanger is daardoor onnodig. De OCXO-optie garandeert synchronisatie ook als het signaal tijdelijk is weggevallen. Meerdere backplaneconnecties voor 10 Gbit/s Serial RapidIO en Gigabit Ethernet geven gebruikers de mogelijkheid om de module snel en betrouwbaar te koppelen aan een groter systeem.