Google test 77-GHz-cmos-radar NXP in autonome auto


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Op de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft NXP de automotive-eenchipradar onthuld die het eerder had aangekondigd. Naar eigen zeggen gaat het om ’s werelds kleinste 77-GHz-radartransceiver, met een afmeting van 7,5 bij 7,5 mm. Werkende prototypes van het rfcmos-ic liggen nu bij belangrijke klanten in de auto-industrie. Zo zijn engineers van Google die werken aan het autonome-autoproject de chip in het veld aan het testen, meldt de halfgeleiderfabrikant.

Volgens NXP maakt de chip een nieuwe generatie van radarsensorassembly’s mogelijk ter grootte van een postzegel, die bijna onzichtbaar overal in een auto te integreren zijn. De transceiver is bovendien veertig procent zuiniger dan gangbare radar-ic’s. NXP heeft een referentieontwerp beschikbaar op een pcb’tje van 3,5 bij 3,5 cm, onder meer bestaande uit een rfcmos-radarfrontend en een signaalverwerkende mcu die draaien op 4 W. Mogelijke toepassingen ziet de chipmaker in adaptieve cruisecontrol, alarmering tijdens het rijden, automatisch parkeren, blindehoekmonitoring en remmen in noodgevallen.

Voor zijn nieuwe 77-GHz-eenchipradar heeft NXP een referentieontwerp beschikbaar op een pcb’tje van 3,5 bij 3,5 cm.

Met het productportfolio van Freescale erbij heeft NXP nu 77-GHz-transceivers voor de korte, middellange en lange afstand, voor low-end tot high-end voertuigen, alsook een hele reeks signaalverwerkers en microcontrollers. De volgende stap heeft de halfgeleiderfabrikant al op zijn netvlies: een automotive-radar-soc die frontend- en basisbandprocessoren combineert op een monolithische die.