Kort nieuws

Google pompt ruim half miljoen in Platform Bèta Techniek (update)

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Internetgigant Google doneert 750 duizend dollar – omgerekend ruim 550 duizend euro – aan Platform Bèta Techniek, dat als doel heeft om jongeren warm te maken voor wiskunde en bètastudies. Het geld is niet bedoeld voor specifieke projecten. Het Platform wil zich evenwel met het geld sterker gaan richten op meisjes en allochtonen en op het verhogen van het aantal eerstegraads wiskundedocenten.

’Vanwege de toenemende rol van technologie in onze samenleving zal het aantal vacatures op het gebied van informatica, technologie en wiskunde blijven groeien. Er is voor Google een taak weggelegd om aan scholieren te laten zien welke kansen een bètatechniekopleiding biedt‘, verklaart Google Nederland-directeur Pim van der Feltz de donatie.

Update: in Europees verband trekt het bedrijfsleven ook zijn beurs voor het verhogen van de bèta-instroom. Onder meer BasF, Intel, Microsoft, Nokia, Philips, Shell en Volvo pompen 8,3 miljoen euro in het Ingenious-programma van de Europese Commissie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content