Kort nieuws

Google maakt tooling voor machine learning opensource

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Google heeft zijn interne bibliotheek voor machine learning-toepassing vrijgegeven als opensource project. De code achter deze Tensorflow-gereedschapskist is gepubliceerd op Github onder een liberale Apache-licentie en er is een website gelanceerd met uitgebreide documentatie. Google wil van Tensorflow een echt opensource project maken dat, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Android, ondersteund wordt door een levendige gemeenschap.

Google is de afgelopen jaren neurale netwerken op productieschaal gaan toepassen in zijn producten, bijvoorbeeld voor het verbeteren van spraakherkenning, sorteren van e-mail en het classificeren van foto’s. Die toepassingen waren allemaal gebaseerd een raamwerk, Distbelief gemaakt. Dit was echter specifiek ontwikkeld voor de Google-infrastructuur. Tensorflow is ontworpen als opvolger die met derden gedeeld kan worden. Het raamwerk is bovendien breder toepasbaar, neurale netwerken vormen nog slechts een deelprobleem van de toepassingen.

Tensorflow is gebaseerd op graven met knooppunten van wiskundige bewerkingen waar tensoren of matrices van waarden doorheen stromen. Programmeurs bouwen deze graven op in C/C++ en Python met behulp van een bibliotheek van standaard bouwblokken voor machine learning.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content