Kort nieuws

Goedkeuring voor Zuid-Hollandse Klinische Technologie-bachelor

Leestijd: 1 minuut

De nieuwe bachelor-opleiding Klinische Technologie van de TU Delft, de Erasmus Universiteit en de Universiteit Leiden, heeft zijn accreditatie binnen. Daardoor kan de studie in september van start. Klinische Technologie is de bachelor-variant van de UT-opleiding Technische Geneeskunde. Studenten worden zowel technisch als medisch opgeleid.

Klinische Technologie is de eerste opleiding binnen de Medical Delta, het samenwerkingsverband tussen de Delftse, Leidse en Rotterdamse universiteiten en universitair medische centra rond medische technologie. Het samenwerkingsverband speelt al langer met het idee voor de bacheloropleiding, maar durfde daar tot nog toe niet aan omdat de wet de studie nog niet als medische opleiding erkende, waardoor afstudeerders officieel geen medische handelingen mochten verrichten. Dit najaar is het beroep van klinisch technoloog echter opgenomen in de wet.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content