Kort nieuws

Goed kwartaal wijst TKH weg omhoog

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

De Twentsche Kabel Holding (TKH) is in het tweede kwartaal tot een omzet gekomen van 221,5 miljoen euro. Dat is ruim een derde meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Waar het in 2009 nog 3,7 miljoen in het rood eindigde, komt de beursgenoteerde bedrijvengroep uit Haaksbergen nu tot een nettowinst van 9,5 miljoen euro.

Het goede tweede kwartaal zorgt voor een prima halfjaarverslag. In de eerste zes maanden steeg de omzet van TKH met 19 procent naar 420,6 miljoen euro. De nettowinst bedroeg 16 miljoen euro. Vorig jaar moest het bedrijf nog een nettoverlies van 2,6 miljoen incasseren.

’De verbeterde marktomstandigheden, in combinatie met de grote vraag naar onze innovaties, vertaalden zich in een aanzienlijke stijging van de autonome omzet binnen Building en Industrial Solutions‘, aldus TKH-CEO Alexander van der Lof. ’Dit leidde, mede door het sterk gedaalde kostenniveau, tot een forse stijging van het resultaat. De te verwachten marktomstandigheden laten een wisselend beeld zien per segment. Gebaseerd op de sterke resultaten over de eerste helft en de bemoedigende orderportefeuille in de meeste activiteiten verwachten wij het gehele jaar met een sterke resultaatverbetering af te kunnen sluiten.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content