Kort nieuws

Goed eerste halfjaar voor VDL

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De VDL Groep heeft in het eerste halfjaar een omzet van 746 miljoen euro gerealiseerd. Dit is 10 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. Ook de nettowinst steeg fors, van 5,4 miljoen in H1‘09 naar 26,5 miljoen euro in de de eerste zes maanden van 2010. Door de groeiende orderinstroom steeg het aantal medewerkers van 6113 eind 2009 naar 6776 eind juni.

De omzet bij VDL‘s toeleverdivisie groeide met drie kwart. Het Eindhovense technologieconcern zegt te profiteren van de sterk aantrekkende halfgeleiderindustrie en grote orders uit de zonne-energiesector. Ook de automotivebranche laat tekenen van herstel zien. De orderportefeuille liep op van 139 miljoen euro halverwege vorig jaar naar 254 miljoen euro medio 2010.

Bij de VDL-tak Eindproducten was er sprake van een zeer lichte omzetstijging: van 135 miljoen naar 138 miljoen euro. De orderportefeuille is weliswaar stabiel maar met 94 miljoen euro nog steeds op een te laag niveau, schrijft VDL in een persbericht. Wel constateert het een groeiende orderstroom, vooral in de trucksector. Andere bedrijven in de divisie Eindproducten hebben het nog steeds zwaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content