Kort nieuws

Goed eerste halfjaar voor apparatenbouwers

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Wereldwijd hadden machineleveranciers in juli voor 4,56 miljard euro aan boekingen uitstaan. De totale opgevolgde bestellingen bedroegen 4,05 miljard euro. Dat blijkt uit cijfers van marktonderzoeker VLSI Research. De book-to-bill-ratio komt daarmee op 1,13. Het aantal openstaande orders daalde met 12,5 procent in vergelijking met juni, maar ligt nog altijd 13 procent boven het niveau van juli 2005. Het opgevolgde besteltotaal daalde licht ten opzichte van juni, maar is ook 13 procent beter dan vorig jaar.

In de eerste helft van 2006 verkochten apparatenbouwers voor 23,8 miljard euro aan machines. Dat is 17 procent meer dan dezelfde periode vorig jaar. De openstaande bestellingen bedragen 29 miljard euro, ruim 50 procent meer dan in 2005. De groei in machineverkoop is aanzienlijk beter dan het kleine verlies in de IC-verkoop. VLSI Research waarschuwt daarom voor volle magazijnen en een rustige machinemarkt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content