Gloeilampenglasfabriek wordt omgetoverd tot solarglasfaciliteit

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Met een investering van meer dan twintig miljoen euro wordt in het Belgisch-Limburgse Lommel de huidige Emgo-glasfabriek voor verlichting omgebouwd tot een faciliteit die glas voor zonnepanelen gaat produceren. Honderd werknemers van het huidige Emgo, een joint venture van Osram en Philips, krijgen onderdak bij de nieuwe Ducatt-faciliteit. Twee leden van het Emgo-managementteam nemen hier het initiatief voor.

De huidige Emgo-fabriek heeft een onzekere toekomst, omdat deze zich voornamelijk bezighoudt met de productie van glasproducten voor gloeilampen en andere traditionele verlichtingsoplossingen. Deze worden minder populair, mede door wetgeving. Daarom zocht het managementteam naar nieuwe mogelijkheden voor de fabriek. De gloeilampactiviteiten worden voortgezet als aparte afsplitsing.

De investeringen komen van het Capricorn Cleantech Fund (CCF) en de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM). Beide hebben tien miljoen euro toegezegd. Daarnaast wordt er nog een onbekend bedrag geleend bij de bank.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content