Gloeilampenglasfabriek wordt omgetoverd tot solarglasfaciliteit


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

Met een investering van meer dan twintig miljoen euro wordt in het Belgisch-Limburgse Lommel de huidige Emgo-glasfabriek voor verlichting omgebouwd tot een faciliteit die glas voor zonnepanelen gaat produceren. Honderd werknemers van het huidige Emgo, een joint venture van Osram en Philips, krijgen onderdak bij de nieuwe Ducatt-faciliteit. Twee leden van het Emgo-managementteam nemen hier het initiatief voor.

De huidige Emgo-fabriek heeft een onzekere toekomst, omdat deze zich voornamelijk bezighoudt met de productie van glasproducten voor gloeilampen en andere traditionele verlichtingsoplossingen. Deze worden minder populair, mede door wetgeving. Daarom zocht het managementteam naar nieuwe mogelijkheden voor de fabriek. De gloeilampactiviteiten worden voortgezet als aparte afsplitsing.

De investeringen komen van het Capricorn Cleantech Fund (CCF) en de Limburgse Reconversiemaatschappij (LRM). Beide hebben tien miljoen euro toegezegd. Daarnaast wordt er nog een onbekend bedrag geleend bij de bank.