Opinie

Gloedvolle inspiratie

Joost Backus
Leestijd: 2 minuten

Glow is een lichtkunstevent in de binnenstad van Eindhoven. Tijdens de achtste editie was er dit jaar voor het eerst een ‘sideshow’ op het Strijp-S-terrein: Glow-Next. Glow-Next heeft als thema de technologische kruisbestuiving tussen kunst en licht. Mijn buikgevoel zegt me ergens dat met halfgeleiderverlichting meer mogelijk is dan met besparende gloeilampvervangers en gefrommel met ‘kleurtjes’. Maar wat, daar ben ik ook nog niet uit. Dan is inspiratie natuurlijk cruciaal.

Op dit moment ben ik ook een boekje aan het lezen met als thema ‘excelleren’. In het hoofdstuk ‘Ontmoet mensen die niet tot je gebruikelijke kring behoren’ vertelt een coach me dat het heel nuttig is om soms over de rand van je bord te kijken: ‘Af en toe zoek ik heel bewust mensen op die niet tot mijn netwerk behoren. Dan komt een heel andere wereld binnen, daar raak je je meer van bewust.’ Ben ik het helemaal mee eens. Soms is het gewoon geweldig om te zien hoe je door naar andere dingen te kijken geïnspireerd kunt raken om eens iets anders te doen en het patroon ‘we doen wat we deden en we krijgen wat we kregen’ te doorbreken.

Daarom was het voor mij toch een geluksmomentje om Glow-Next te bezoeken. Voor volgend jaar willen de organisatoren nog meer richting business en innovatie gaan. Vind ik een goed idee. Dat kan namelijk zelf tot businessimpulsen leiden. Met de Campus, de Design Academy, Philips en de TUE moet er toch zeker iets te verzinnen zijn rond ‘het nieuwe licht’. Ik verheug me nu al op Glow-Next 2014. Hieronder een aantal impressies van de afgelopen editie ter lering ende vermaak.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content