Kort nieuws

Globalfoundries strikt ST als klant

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Globalfoundries, de in oktober opgerichte foundry, heeft sneller dan verwacht zijn eerste externe klant binnen: STMicroelectronics. Global gaat in Dresden ST-producten maken met low-power 40-nanometertechnologie. Het zou gaan om grote volumes chips voor draadloze en mobiele toepassingen. De eerste tape-outs staan voor 2010 gepland.

’Om ruime capaciteit te waarborgen voor onze klanten en partners in de voorhoede van low-power ontwerp, heeft ST een flexibele en goed presterende fabricagepartner nodig die zich kan aanpassen aan onze veranderende behoeften‘, verklaart Jean-Marc Chery, CTO van STMicroelectronics. Naar verluidt, heeft ST problemen met zijn eigen 40-nm-proces. ST werkt ook samen met foundries TSMC en UMC.

Globalfoundries werd afgelopen oktober uitgesponnen uit processormaker AMD met een miljardeninvestering uit Abu Dhabi. Het bedrijf wil zich als foundry onderscheiden door zich op de nieuwste en meest geavanceerde procestechnologie te richten. In Dresden staat een 300-mm-fab voor 45 nanometer en kleiner. In Malta nabij Albany in de staat New York wordt ondertussen gewerkt aan een nieuwe fab van Globalfoundries.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content