Kort nieuws

Gilde stapt in laadpalen

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Gilde Equity Management neemt een aandeel in de Almeerse fabrikant van laadpalen EV-Box. De risicokapitaalschieter heeft niet bekendgemaakt hoe groot zijn investering is, maar volgens het Financieele Dagblad gaat het om een miljoenensom in ruil voor een meerderheidsbelang. De resterende aandelen blijven in handen van EV-Box-oprichter en –ceo Bram van de Leur.

‘We zijn erg blij dat Gilde ons ondersteunt in de volgende fase van onze ontwikkeling’, reageert Van de Leur. ‘Met Gilde aan boord hebben we de financiële mogelijkheden om te investeren in versnelde internationale groei en ons producten- en dienstenaanbod uit te breiden.’ ‘Wij kijken al een tijdje naar elektrisch vervoer’, verklaart Thijs van Remmen van Gilde. ‘Nederland loopt voorop in de adoptie van elektrische voertuigen en in laadinfrastructuur. De exponentiële groei die we hier hebben doorgemaakt, gaan we ook zien in Scandinavië, Groot-Brittannië en Duitsland én in de VS en Azië. Nederlandse bedrijven staan daarbij op poleposition.’

EV-Box is er daar een van. Het Almeerse bedrijf maakt niet alleen oplaadstations maar biedt ook cloudgebaseerde services voor het beheer en onderhoud ervan. Met een installed base van twintigduizend laadpunten aan huis en in de openbare ruimte zegt het marktleider te zijn in Europa.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content