Achtergrond

Gezonde omgevingen creëren met licht

Bianca van der Zande
Leestijd: 4 minuten

We weten allemaal dat licht onze stemming kan beïnvloeden. Het wekt ons, maakt ons actief, zorgt dat we ons goed voelen en schept visuele effecten waar we van genieten. Maar het biedt nog zo veel meer. Philips Research gebruikt zijn kennis van de biologische en psychologische effecten van licht om de gezonde ruimtes van de toekomst te ontwikkelen. Samen met partners richt het zich op nieuwe verlichtingsoplossingen die de belangrijkste eigenschappen van natuurlijk daglicht naar binnen brengen om zo de gezondheid en het welzijn in diverse omgevingen te verbeteren.

Academisch onderzoek heeft aangetoond dat licht slaappatronen kan verbeteren, alertheid, concentratie en productiviteit kan versterken en stress, angst en neerslachtigheid kan verminderen. Dit betekent dat de juiste verlichting in scholen en ziekenhuizen en op werkplekken een positief effect kan hebben op studenten, patiënten en medewerkers. De voordelen zijn aanmerkelijk, zoals een hogere mate van tevredenheid van belanghebbenden, een betere reputatie, een duidelijk onderscheid in de markt en aanzienlijke energiebesparingen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content