Kort nieuws

Gezonde groei voor Eindhovense medicijnen-app

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Medapp, een start-up van de TU Eindhoven die er met een smartphone-app voor wil zorgen dat patiënten hun medicijnen beter innemen, meldt zijn honderdduizendste download. Met de app kunnen gebruikers hun medicatie beheren, herinneringen instellen en het medicijngebruik inzichtelijk maken voor de apotheek en zorgverlener. Het bedrijfje, dat gevestigd is op de High Tech Campus, denkt de komende tijd bovendien te kunnen versnellen door een samenwerking met verschillende ziekenhuizen.

Het bedrijf is een initiatief van een informaticus en een farmaceut, die iets wilden doen aan het probleem van medicatietrouw. Bij veel aandoeningen is het van groot belang dat medicijnen regelmatig worden ingenomen, maar patiënten doen dat lang niet altijd op het juiste tijdstip of vergeten het soms zelfs helemaal. Met name bij langere behandelingen ligt het gevaar van medicatiemoeheid op de loer.

De app lost dit op door het proces van medicijngebruik te stroomlijnen. Patiënten kunnen medicijnen scannen, herinneringen instellen, het gebruik en klachten bijhouden, maar ook bijvoorbeeld bijsluiters bekijken en herhaalrecepten bestellen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content