Kort nieuws

Gezamenlijke NFC-portemonnee Nederlandse banken en providers mislukt

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Het lukt ABN Amro, ING, KPN, Rabobank en Vodafone niet om een joint venture te vormen voor een gezamenlijke NFC-gebaseerde portemonnee. Er zijn te veel juridische en mededingingsproblemen, zegt projectleider Wim Westerhof van de Rabobank tegenover NFC World. De partners kijken nu hoe ze met een ander businessmodel samen op kunnen trekken. T-Mobile stapte afgelopen november al uit het project.

Bijna twee jaar geleden onthulden de projectpartners hun plannen voor een grootschalige uitrol van de digitale portemonnee in 2012. Door een joint venture te vormen, zou de versnippering van allerlei losse initiatieven worden tegengegaan. Het Nederlandse plan werd als erg vooruitstrevend gezien in de markt voor NFC-betalingen. Door problemen met regelgeving werd de datum echter steeds verder vooruit geschoven, zegt Westerhof nu. Ondertussen is de markt zo sterk veranderd dat de projectpartners betere mogelijkheden zien om hun doel te realiseren.

Hoe ze nu verder gaan, is nog niet duidelijk. Westerhof benadrukt wel dat samenwerking nodig is vanwege de grote complexiteit.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content