Kort nieuws

Gerucht: Qimonda vindt potentiële maar onwaarschijnlijke investeerder

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Volgens berichten in de Duitse media is de Chinese chipmaker CSMC al maanden in gesprek met het noodlijdende Qimonda. De Duitse DRam-maker en zijn bewindvoerder willen niet verder gaan dan te bevestigen dat er wordt onderhandeld met een Aziatische investeerder. Over wanneer de deliberaties van start zijn gegaan, doen zij geen mededelingen. Qimonda, dat in surseance van betaling verkeert, heeft nog lucht tot eind maart voordat het faillissement moet aanvragen.

De vermeende interesse van CSMC is echter op zijn minst raadselachtig. De Chinezen zitten in de foundrybusiness voor analoge chips van 3 tot 0,35 micron. Dat is hele andere koek dan hypermoderne geheugens. De DRam-markt is bovendien door productieoverschotten en flinterdunne marges verre van aantrekkelijk. Analist Isuppli ziet deze situatie in 2009 niet bijtrekken. De consensus is dat er strategische allianties of joint ventures moeten worden gesmeed voordat de markt zich kan normaliseren.

Het kantoor van de bewindvoerder benadrukt tegenover EE Times dat een snelle bevrijding van Qimonda uit zijn benarde positie niet in het verschiet ligt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content