Kort nieuws

‘Geldinjecties houden DRam-markt ongezond’

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

De Taiwanese regering overweegt bloedende fabrikanten van DRam-geheugenchips financieel te steunen. EE Times meldt dat mogelijk ook Korea op het punt staat om staatssubsidie te geven.

Analisten vinden steun geen goed plan. Ze vrezen dat geldinjecties ervoor zorgen dat chipfabrikanten geen maatregelen nemen en blijven produceren. Het zou beter zijn als de productiecapaciteit wereldwijd wordt teruggebracht, waardoor de prijzen van geheugenchips stijgen. ’Brede staatssteun zou een ramp zijn‘, zegt de analist Andrew Norwood van Gartner. ’Het verlengt de huidige malaise, doordat producenten niet de juiste maatregelen nemen.‘

In Taiwan zouden DRam-producenten Nanya, Promos en Powerchip om financiering vragen. In Korea zoekt Hynix hulp van financiers, maar EE Times meldt ook berichten over verzoeken van het bedrijf aan de Zuid-Koreaanse regering om steun.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content