Geert-Jan Houben bekleedt Kivi-leerstoel big data science

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De komende vier jaar bekleedt Geert-Jan Houben de Kivi-leerstoel big data science aan de TU Delft. Houben is hoogleraar webinformatiesystemen aan de faculteit Elektrotechniek, Wiskunde en Informatica van deze universiteit. Daarnaast is hij onder meer wetenschappelijk directeur van Delft Data Science (DDS), dat het Delftse onderzoek coördineert op het gebied van datawetenschap, en hoofdonderzoeker bij het Amsterdam Institute for Advanced Metropolitan Solutions.

De leerstoel van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs (Kivi), geschonken door de TU Delft, onderzoekt om de vier jaar een ander vakgebied. Voor de periode 2015 tot 2019 is dat big data science. Doel is de ontwikkeling van nieuwe methodes om grote hoeveelheden gegevens te kunnen opslaan en de complexe patronen daarin snel te kunnen vinden, analyseren en valideren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login