Achtergrond

Geen test zonder integratie

André Verschelling is senior testconsultant bij Alten. Hij is er verantwoordelijk voor het curriculum van testtrainingen en voor de ontwikkeling van testcompetenties. Als testarchitect en testmanager helpt hij bedrijven als Lely, Ultimaker en Vanderlande om een teststrategie en -proces in te richten in hun r&d-omgeving.

Leestijd: 6 minuten

Test en integratie versterken elkaar door te zorgen voor stabiele leveringen voor aanvang van de verificatie. André Verschelling van Alten geeft tekst en uitleg met een 3d-printer als voorbeeld.

In een wereld van social media, mobile apps en de cloud moet software beter en sneller aansluiten op de gebruiker. Gereedschappen als Agile/Scrum en continuous integration (ci) moeten daarvoor zorgen. Wie producten ontwikkelt die bestaan uit meer dan alleen software heeft daar echter niet voldoende aan. Ci is dan niet langer een eindstation maar slechts een beginpunt. Parallel aan de software wordt er gewerkt aan elektronische en mechanische onderdelen, elk volgens een eigen methodiek en planning. Op een gegeven moment moeten de verschillende componenten van de verschillende disciplines bij elkaar komen in een systeemfunctie.

Neem een 3d-printer. De mechanicus heeft gezorgd voor een printkop met de juiste uitvoeropening voor het printmateriaal en een ontwerp waarmee dit materiaal tot de juiste temperatuur is te verwarmen zonder vervorming en ongewenste slijtage van de kop. De elektronicus heeft het regelsysteem gebouwd om de printkop te verwarmen en de temperatuur continu te kunnen meten. De softwareontwikkelaar heeft de programmatuur geschreven voor de aansturing van de temperatuurregeling. Deze is op haar beurt bijvoorbeeld gekoppeld aan de aansturing van de printmateriaalaanvoer, waar ook weer mechanische en elektronische componenten voor nodig zijn.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content