Geen koper gevonden voor Benq Mobile

Reading time: 1 minute

Author:

Na drie maanden zoeken naar een koper voor de mobiele divisie van Benq in Duitsland heeft de rechtbank in München nu een faillissementsprocedure opgestart. Deze had de deadline voor het vinden van een nieuwe eigenaar op 31 december gesteld. Dat meldt De Standaard. Hiermee lijkt er definitief een einde te komen aan de voormalige Siemens-divisie. Deze werd in 2005 verkocht aan Benq, dat grote ambities had om er een belangrijk merk van te maken. De verkoopcijfers vielen echter tegen en de Koreanen trokken er afgelopen september de stekker uit.

Van de drieduizend werknemers zouden er ondertussen rond de vierhonderd een nieuwe baan gevonden hebben. De vakbonden hopen nog steeds dat er kopers gevonden kunnen worden voor verschillende afzonderlijke onderdelen van de voormalige mobieltjesfabrikant.

Het stopzetten van de Benq-activiteiten in Duitsland betekende een forse klap voor ICT Automatisering. De detacheerder verliest niet alleen een belangrijke klant, maar raakt tevens zijn bruggenhoofd kwijt van zijn ambitieuze groeiplannen bij de oosterburen. Ook voor dienstverleners Cimsolutions en Ordina is het faillissement een grote strop.

In april vorig jaar lanceerde Benq nog met hoge verwachtingen een UMTS-telefoon, maar vijf maanden later ging de Duitse divisie over de kop.