Academica

Geen hogere studiebeurs voor uitwonende studenten

Heleen Blesgraaf
Leestijd: 1 minuut

Minister Plasterk verhoogt de studiefinanciering voor uitwonende studenten niet. De Landelijke Studenten Vakbond (LSVB) had hier via een petitie om gevraagd.

Het verschil tussen de beurs van thuiswonende en uitwonende studenten is 177,84 euro per maand. Volgens de LSVB dekt dit bedrag de woonlasten niet. De matige stijging van de studiebeurs zou niet in lijn zijn met de sterk toenemende woonlasten. Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) gaat momenteel uit van 325 euro per maand voor een studentkamer.

In antwoord op kamervragen naar aanleiding van de petitie stelt Plasterk: ’De regering indexeert jaarlijks bijdragen in de studiefinanciering aan de hand van de inflatie, waarbij ook de stijging van de woonlasten is inbegrepen.‘ Plasterk is van mening dat ’de leenmogelijkheden in de studiefinanciering een goede manier zijn om de toegankelijkheid van het onderwijs te faciliteren.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content