Achtergrond

Geen geheimen meer rond electrowetting dankzij simulatie

Erik Dannenberg is projectengineer bij Reden.

Leestijd: 4 minuten

Electrowetting is een nieuwe techniek waarmee displays kunnen worden gemaakt die zuiniger, helderder en rustiger voor de ogen zijn dan lcd-displays en die zelfs in de felle zon een goed contrast leveren. Als onderdeel van het Printvalley-project heeft ingenieursbureau Reden een simulatiemodel opgesteld van het electrowettingproces om de techniek te optimaliseren en te verbeteren.

We kunnen er niet meer omheen. In de wachtruimte bij de tandarts of op het vliegveld zit iedereen met een telefoon, e-reader of tablet in de hand. Gadgets domineren het straatbeeld. We hebben een navigatiesysteem in de auto en anno 2011 kijken we films op onze flatscreens. Displays zijn overal. Geen wonder dus dat veel branches geïnteresseerd zijn in de verbetering en optimalisatie ervan.

Ingenieursbureau Reden specialiseert zich in het modelleren van complexe fysieke producten met hoge prestatie-eisen. In het kader van het Printvalley-project heeft het zich gebogen over electrowetting in displays. De techniek opent de deuren naar flexibele, kleurrijke en onbreekbare schermen zonder dat er altijd achtergrondverlichting nodig is. Dit zorgt  niet alleen voor een lager energieverbruik, maar ook voor een hogere reflectie, beter contrast en levendigere interactie.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content