GE updatet omgeving voor multicoreontwikkeling

Reading time: 1 minute

Author:

GE Intelligent Platforms heeft versie 5.1 aangekondigd van zijn Axis-omgeving voor de ontwikkeling van complexe multiprocessortoepassingen. Nieuwe features zijn onder meer verbeterde functionaliteit onder Linux, ondersteuning voor GE‘s background condition screening en uitbreiding van de mogelijkheden onder Windows.

Het pakket is een sleutelcomponent in het High-Performance Embedded Computing-aanbod (HPEC) van het Amerikaanse bedrijf. Axis biedt ondersteuning voor GE‘s multicore hardware, zoals het DSP280-multiprocessor-DSP-platform en de OpenVPX-gebaseerde SBC624- en SBC324-enkelbordcomputers met Core I7-processoren, en voor zijn multicore/multithreading-hardware gebaseerd op Power en Nvidia‘s Cuda. Axis 5.1 werkt met Remote DMA-gebaseerde interconnects (Roce en Infiniband), waarmee een applicatie op de ene computer data direct in het userspace-geheugen van een andere computer kan plaatsen. Het pakket ondersteunt ook de open VSIPL-Api zodat code niet afhankelijk is van de gebruikte processorgeneratie.

Axis bestaat uit drie modules. Axisview is een geïntegreerde grafische gebruikersinterface voor applicatieontwikkeling. Axisflow biedt een interprocessorcommunicatiebibliotheek voor het versturen van grote hoeveelheden data met een lage latency. Axislib ten slotte bevat geoptimaliseerde DSP- en wiskundebibliotheken met VSIPL-Api‘s.