Kort nieuws

Fusie Japanse chipfabrikanten in de maak

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De Japanse technologiebedrijven Fujitsu, Panasonic en Renesas zouden van plan zijn om hun activiteiten voor de relatief complexe ICs samen te voegen in een nieuw bedrijf, melden diverse media op basis van anonieme bronnen. De ondernemingen hebben alle drie moeite om deze business winstgevend te krijgen. Aan de ene kant beconcurreren ze elkaar fel, aan de andere kant moeten ze het opnemen tegen goedkopere productielanden zoals Zuid-Korea en Taiwan.

Voor Fujitsu en Panasonic zou de deal betekenen dat ze een relatief klein deel van hun business afstoten, terwijl Renesas volledig op zou gaan in het fusiebedrijf. Daarmee worden bijna alle Japanse Soc-activiteiten geconsolideerd; Renesas zelf ontstond uit de Soc-business van Hitachi, Mitsubishi en Nec Electronics. Alleen Toshiba heeft nog een eigen lijn voor complexe ICs.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content