Academica

Friesland aast op universiteit

Karlijn Raats
Leestijd: 1 minuut

Fusiehogeschool Stenden in Noord-Nederland wil universitair onderwijs aanbieden in Friesland. De Christelijke Hogeschool Nederland (CHN), die begin dit jaar met de Hogeschool Drenthe fuseerde tot Stenden Hogeschool, werkt al sinds 2006 aan een plan voor academisch onderwijs in de provincie.

Met het plan wil Friesland talentvolle jongeren beter vasthouden en de werkgelegenheid opkrikken. Stenden Hogeschool is niet van plan om concurrentie aan te gaan met de Rijksuniversiteit Groningen. Een woordvoerder licht het plan van de school toe: ’Als we er aan beginnen, moet het een universiteit worden die iets nieuws brengt. Tot nu toe denken we alleen aan een academische benadering van toerismeonderwijs.‘ Volgens de zegsman duurt het nog drie tot tien jaar voordat er eventueel een Friese universiteit is.

CHN heeft zijn hoofdvestiging in Leeuwarden en nevenvestigingen in Groningen, Emmen, Zuid-Afrika, Thailand, Qatar en China. De Hogeschool Drenthe zit in Meppel en Assen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content