Nieuws

Frencken trapt ontwerpwedstrijd af

Leestijd: 4 minuten

Om zijn zestigjarige bestaan luister bij te zetten, organiseert de Frencken Group een strafschoprobotwedstrijd voor ROC-studenten. 10 oktober was de aftrap bij de thuisbasis van het Eindhovense bedrijf. In juni moeten de zes deelnemende teams hun resultaat tonen in het PSV-stadion.

De opdracht voor de studententeams is om een strafschoprobot te bouwen die vanaf de penaltystip een bal langs een menselijke keeper kan krijgen. Ook moet het voetbalkanon gericht voorzetten kunnen geven, om bijvoorbeeld koppen of hoekschoppen te trainen. In totaal doen tien ploegen mee van het Deltion College uit Zwolle, Gilde Opleidingen uit Roermond, ROC Eindhoven en ROC Ter Aa uit Helmond.

Frencken wil met de wedstrijd zo dicht mogelijk in de buurt komen van een daadwerkelijk mechatronisch ontwerptraject. De deelnemers krijgen een lijst van specificaties en daarmee moeten ze het zien te rooien. ’Doorvragen naar wat de opdrachtgever wil, dat is het moeilijkste dat er is‘, zegt Henk Tappel, algemeen directeur van Frencken. ’Als zij met iets roods aankomen en ik wilde als opdrachtgever eigenlijk iets groens, dan hebben ze niet goed doorgevraagd. En heeft de opdrachtgever niet goed aangegeven wat hij wilde.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content