Kort nieuws

Freescale zet in op UWB-voorsprong met draadloze USB

Pieter Edelman
Leestijd: 2 minuten

Belkin en Gefen hebben op de Consumer Electronics Show in het Amerikaanse Las Vegas draadloze USB-producten gepresenteerd op basis van Freescale‘s Ultrawideband (UWB)-chips. Daarmee lijkt de Motorola-dochter stevig te willen inzetten op de UWB-markt voordat er een wereldwijde standaard is.

Belkin komt met de Cablefree-hub waar gebruikers vier USB-apparaten op kunnen aansluiten. Deze communiceert draadloos met een dongle in de pc. Vooral voor laptopgebruikers moet dit uitkomst bieden, omdat zij hiermee eenvoudig alle randapparatuur kunnen aansluiten.

De draadloze USB-extender van Gefen heeft als doel om volledig af te rekenen met kabels. Twee zenders in een USB-poort zorgen voor de verbinding. Voor het draadloze contact gebruikt deze apparatuur de fysieke en MAC-laag van Freescale‘s XS110-oplossing. De Extreme USB-technologie van Icron Technologies zorgt dat ze volledig compatibel zijn met USB 2.0 zonder dat er externe drivers aan te pas komen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content