Kort nieuws

Freescale naar IBM, IBM niet naar Crolles 2

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Freescale treedt toe tot de R&D-alliantie van IBM voor zijn onderzoek naar 45-nanometertechnologie en kleiner. Ook AMD, Chartered Semiconductor, Infineon, Sony en Toshiba zijn vertegenwoordigd in deze fab club. Freescale zegt niet uit de Crolles 2-alliantie te willen stappen, maar zet wel zijn kaarten op IBM. Big Blue heeft op zijn beurt gezegd geen interesse te hebben in Crolles 2, iets waar wel over werd gespeculeerd.

Eerder stapte NXP uit de R&D- en productiealliantie met Freescale en STMicroelectronics in het Franse Crolles. ST wil verder met Crolles 2, maar zal hard op zoek moeten naar alternatieve partners om de financiering rond te krijgen. Naast ST wil ook TSMC verder. De Taiwanezen hebben echter maar een klein belang in Crolles 2.

De samenwerking tussen IBM en Freescale heeft betrekking op de CMos- en silicon-on-insulator-R&D. Daarmee laat de Motorola-spin-off zijn eigen SOI-technologie varen. Waarschijnlijk zal het bedrijf het grootste deel van zijn 45-nanometerproductie ook binnen de fab club van IBM gaan uitvoeren.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content