Tools&Toys

Freescale lanceert lcd-processor met touchscreencontroller

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Freescale heeft een lcd-processor ontworpen voor ontwikkelaars die hun displays zonder al te veel extra moeite willen voorzien van touchscreenfunctionaliteit. De 32 bit MCF5227X-chip met een V2 Coldfire-kern verwerkt bij 160 GHz 153 Mips, gemeten volgens de Dhrystone 2.1-standaard. Hij integreert bovendien de SDR/DDR-SDRam-, lcd- en ADC-controllers. Freescale heeft hem bovendien voorzien van een geïntegreerde Can-module en een host, device en on-the-go-module voor USB. Daarnaast heeft de chip een flexibele externe bus en beschikt hij over de mogelijkheid om serieel te booten van flash.

Om ontwikkelaars te stimuleren de eigenschappen van de MCF5226X-processor te verkennen, heeft Freescale het M52277EVB-evaluatiesysteem. Inbegrepen zijn een ontwikkelbord, een 3,5 inch lcd-touchpaneel en een dvd met tools en voorbeelden – meer dan genoeg voor een out-of-the-box-experience, vindt Freescale.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content