Kort nieuws

Freescale en ST samen in automotive

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Freescale en STMicroelectronics gaan samenwerken op het gebied van automotive-toepassingen. De bedrijven richten een gezamenlijk ontwerpteam op voor microcontrollers gebaseerd op de 32 bit PowerPc-architectuur . ’Elektronica is een van de onderdelen geworden die het verschil maken tussen auto‘s‘, zegt Paul Grimme, topman bij Freescales divisie Transport- en Standaardproducten. ’De gezamenlijke ontwerp- en productiemiddelen van Freescale en ST geven automakers een bredere portefeuille aan 32 bit producten voor de steeds complexere controlefuncties in de auto.‘

De bedrijven zullen intellectuele eigendommen uitwisselen op het gebied van hoogvermogen MOSFET‘s en Insulated Gate Bipolar Transistors (IGBT‘s). Ook zullen ze hun procestechnologie voor 90 nm embedded flashgeheugens onderling afstemmen. De chipmakers zetten de producten onafhankelijk van elkaar in de markt.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content