Franse paspoorten krijgen smartcard Philips

Reading time: 1 minute

Author:

Frankrijk voorziet zijn paspoorten van Philips‘ contactloze smartcardtechnologie. Deze maand moeten alle nieuwe reisdocumenten een chip bevatten met biometrische data en een digitale foto. De Verenigde Staten stellen deze eisen aan visumloze bezoekers uit een aantal landen. De SmartMX-chip voor de Franse paspoorten is beveiligd met geavanceerde versleutelhardware en antihackmaatregelen. De Philips-technologie verkreeg het Common Criteria EAL5+-certificaat, dat nodig is voor securitygevoelige sectoren zoals het bankwezen en de markt voor paspoorten.

Philips bedient 80 procent van de markt voor elektronische paspoorten.

’Interoperabiliteit en beveiliging van elektronische reisdocumenten zijn cruciaal voor overheden en voor gebruikersacceptatie‘, zegt Marc de Jong, vicepresident van de Automotive and Identification-tak van Philips Semiconductors.

Philips ontwikkelt paspoortchips die voldoen aan de standaarden van de luchtvaartvereniging International Civil Aviation Organisation (ICAO). Het Eindhovense bedrijf claimt een marktaandeel van meer dan 80 procent in e-paspoorten. Het levert aan 28 landen, waaronder Duitsland, Frankrijk, Nieuw-Zeeland en Oostenrijk.