Kort nieuws

Forse omzetgroei voor Fei

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Voor het derde jaar op rij ziet Fei zijn jaaromzet spectaculair stijgen. De elektronenmicroscopenbouwer verkocht voor 892 miljoen dollar aan producten en diensten, bijna 8 procent meer dan het jaar ervoor. De nettowinst steeg met bijna 11 procent naar 115 miljoen. De rek is er ook nog lang niet uit, denkt CEO Don Kania: ’het zicht op de markten die we bedienen voorspelt 2013 een omzetgroei van vijf tot negen procent ten opzichte van 2012.‘

De groei komt uit de twee grootste producttakken van het bedrijf, de segmenten voor elektronica-inspectie en materiaalwetenschappen. De omzet steeg hier met respectievelijk 13 procent naar 293 miljoen dollar en 8 procent naar 316 miljoen. De inkomsten uit diensten en componenten liepen op tot 200 miljoen dollar, een stijging van 17 procent. De activiteiten voor levenswetenschappen moesten juist flink inleveren: van een omzet van 103 miljoen dollar in 2011 naar 83 miljoen afgelopen jaar.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content