Kort nieuws

Ford steekt ruim zes miljoen in autotestcentrum Lommel

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Het testcircuit van Ford in Lommel gaat ruim 6,5 miljoen euro investeren in uitbreiding van zijn infrastructuur. De Europese directie van de autofabrikant heeft daarvoor het groene licht gegeven, meldt Het Belang van Limburg. De Lommel Proving Ground gaat het geld onder meer steken in faciliteiten om de veiligheid te testen, ingegeven door de toenemende veiligheidseisen waarmee personenwagens te maken hebben.

De in 1965 gebouwde Proving Ground heeft een totale lengte van tachtig kilometer. Ford gebruikt de baan 24/7 om nieuwe modellen aan de tand te voelen. De afgelopen zes jaar heeft de automaker al 23 miljoen euro gestoken in de testfaciliteit, een van zijn drie grote wereldwijd en zijn belangrijkste in Europa. Er werken meer dan 350 mensen, onder wie 170 testrijders. Een dezer dagen komen daar nog eens zo’n 115 personeelsleden bij van de sluitende Ford-vestiging in het nabijgelegen Genk.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content