Fontys wil ICT-professionals als docent ICT

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

Door de stijging van het aantal ICT-studenten heeft Fontys Hogescholen in Eindhoven een acute behoefte aan nieuwe docenten ICT. Om de vacatures op te vullen, heeft de instelling haar pijlen gericht op specialisten uit de industrie. Volgens Fontys blijken die heel goed in staat de lesstof op inspirerende wijze over te brengen, vooral door het inbrengen van praktijkvoorbeelden. Het nieuwe schooljaar moeten minimaal dertien ICT-professionals het team hebben versterkt. Zij krijgen de mogelijkheid om zichzelf continu te blijven ontwikkelen. Dat geldt voor het behalen van de juiste onderwijsgraad tot en met het actueel houden van vakkennis.

Om ervoor te zorgen dat de inhoud van haar onderwijs goed blijft aansluiten bij wat het bedrijfsleven wil, werkt Fontys al samen met zo‘n veertig partners of education. Ieder van hen adopteert een stuk onderwijs en voelt zich daar medeverantwoordelijk voor. ’Zo valideren we dat ons onderwijs aansluit bij actuele marktbehoeftes‘, aldus Ad Vissers, directeur Fontys Hogeschool ICT.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login