Kort nieuws

Fonds voor hightechgroeiers in de maak

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

TIIN Capital gaat dit najaar kapitaal ophalen voor een nieuw investeringsfonds voor hightech- en ICT-start-ups die aan een groeifase toe zijn, meldt het Financieele Dagblad vandaag. Het streven is vijftien à twintig miljoen bij investeerders los te weken en dat bedrag aan te vullen tot dertig miljoen euro uit het Fund of Funds (FOF). Venture-capital-bedrijven kunnen dit hefboomfonds van de overheid aanspreken voor een deel van hun financieringen. Het FOF maakt deel uit van de vijfhonderd miljoen euro die het topsectorbeleid per 2015 reserveert voor kredieten en risicokapitaal voor het mkb.

Het is niet zeker of TIIN toegang krijgt tot het FOF: er zijn meer investeringsfirma‘s die hun oog op een deel van de 150 miljoen euro hebben laten vallen. Sinds 2007 TIIN heeft tien miljoen euro gestoken in zeven bedrijven. Zij boeken dit jaar een gezamenlijke omzet van 45 miljoen euro en bieden werk aan vijfhonderd fte‘s. Met de beoogde dertig miljoen euro wil de investeerder ongeveer tien deelnemingen doen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content