Kort nieuws

FMTC groeit in 2006 naar zestien mechatronicaprofessionals

René Raaijmakers
Leestijd: 1 minuut

Het Flanders Mechatronica Technologie Centrum (FMTC) is vorig jaar gegroeid tot zestien voltijds ingenieurs. Dat meldt het in zijn jaarverslag over 2006. Er werden dat jaar vier doctoraatsonderzoekers van het departement Werktuigkunde van de KU Leuven ingezet op FMTC-onderzoeksprojecten. Het grootste deel van FMTC‘s activiteiten in 2006 bestond uit 19 onderzoeksprojecten, onderverdeeld in drie industriegedreven onderzoeksprogramma‘s: machineservices, modulaire apparatuur en hoogproductieve machines.

Op het einde van 2006 telde FMTC in totaal 17 lidbedrijven: Atlas Copco, Barco, Bekaert, CNH, Daikin, Dana, EADS, Gilbos, Hansen Transmissions, Alliance International (IPSO), LVD, Packo, Pattyn Packing Lines, Picanol, Teleservice Systems, Televic en Van De Wiele. Veertien van de zeventien lidbedrijven speelden een actieve rol in de onderzoeksprojecten en dat toont volgens FMTC aan dat het zijn onderzoek in zeer nauwe samenwerking met de industrie uitvoerde. In het kader van specifieke projecten was er bovendien een intensieve samenwerking met Flanders‘ Drive Engineering Centre, Imec-Nederland, KHBO, KU Leuven-Esat, KU Leuven-PMA, VUB en WTCM.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content