Kort nieuws

FME pleit voor verruiming WBSO-regeling

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

Naar aanleiding van de slechte economische cijfers die het Centraal Planbureau gisteren presenteerde, vraagt ondernemingsorganisatie FME de overheid om innovatie in Nederland een duwtje in de rug te geven. Daartoe zou de Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) verruimd moeten worden. Deze fiscale regeling voorziet in compensatie van R&D-kosten voor bedrijven van alle groottes. De FME wijst erop dat de WBSO al jaren niet is aangepast aan loonkosten en inflatie.

Het is niet voor het eerst dat de FME bij de overheid aanklopt sinds de achterban de gevolgen van de kredietcrisis begint te voelen. Eerder vroeg en kreeg zij een verruiming van de werktijdverkorting, die minister Donner overigens niet naar tevredenheid van de brancheorganisatie implementeert.

De FME pleit verder voor uitbreiding van een andere Senternovem-regeling, de Groeifaciliteit. Deze regeling biedt met een gedeeltelijke overheidsgarantie de mogelijkheid het risicodragend vermogen van MKB-ondernemingen te vergroten.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content