Kort nieuws

Flextronics en Solectron steken Foxconn naar EMS-kroon

Alexander Pil
Leestijd: 2 minuten

De fusie tussen Flextronics en Solectron kan de markt voor Electronics Manufacturing Services (EMS) flink op zijn kop zetten. Dat zegt marktanalist Isuppli. Het succes van de nieuwe tandem hangt echter sterk af van hoe het management de twee bedrijven samensmelt. Dat zal niet meevallen want het is een kolos van 200 duizend medewerkers en een omzet van ruim 20 miljard euro.

’We zijn optimistisch over de merger‘, zegt Isuppli-onderzoeker Adam Pick. ’De truc zit ‘m echter in de uitvoering. Flextronics-topman Michael McNamara moet goed gebruikmaken van zijn operationele kwaliteiten om de organisaties snel te integreren, uit te lijnen en te herstructureren. Alleen dan gaan de marges omhoog. De deal kan veel meer zijn dan het bij elkaar voegen van marktaandeel.‘

Door de fusie krijgt Flextronics direct toegang tot een aantal interessante elementen uit het Solectron-portfolio. De voormalige nummer vier van de EMS-markt maakte vijf kwartalen op rij winst en zag zijn verkoopcijfer met 9 procent groeien in 2006. Verder is Solectron sterk in de medische industrie en heeft het 825 miljoen euro in kas.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content