Kort nieuws

Flexibele inzet ASML-personeel

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

ASML heeft een urenbank opgezet om zijn personeelsbeschikbaarheid aan te passen aan de marktvraag. Met een dergelijk systeem kunnen werknemers in drukke tijden meer uren werken om die in rustige tijden weer op te nemen. De urenbank bestrijkt een periode van drie jaar. ’Door schommelingen in de markt vinden onze klanten flexibiliteit voor een kortere productietijd belangrijk‘, vertelt Henk Scheepers, topman bij het Veldhovense bedrijf. ’Dankzij de samenwerking tussen onze ondernemingsraad, werknemers, lokale bonden en het management hebben we nu de capaciteit voor 24/7-fabricage.‘

ASML heeft in Veldhoven rond de zevenhonderd werknemers die direct betrokken zijn bij de fabricage en verwacht hier dit jaar nog honderdvijftig aan toe te voegen. Volgens ASML betekent de urenbank een forse aanpassing in levens- en werkstijl van de werknemers, maar staan deze achter het besluit. Een voordeel van het systeem is dat het personeel behouden kan blijven in economische slechte tijden. Het bedrijf maakte ook bekend dat het zijn werknemers gaat bijscholen om ervoor te zorgen dat er bij de verschillende ploegendiensten altijd de juiste kennis beschikbaar is.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content