Kort nieuws

Fleetlogic brengt R&D-afdeling onder bij Sioux

Nieke Roos
Leestijd: 1 minuut

De Eindhovense specialist in vlootmanagement Fleetlogic heeft zijn complete R&D-afdeling overgedragen aan softwarepartner Sioux Embedded Systems, aan de andere kant van industrieterrein Esp. Het bedrijf wil zich meer gaan richten op de verkoop en marketing. Sioux neemt zowel het beheer en de ontwikkeling van de producten over als de vier R&D‘ers.

De Fleetlogic-oplossingen bieden inzicht in de status van voertuigen en machines door gegevens te registreren met behulp van een boordcomputer en/of sensoren. Vervolgens stellen ze de data beschikbaar aan de eigenaar van het wagen- of machinepark. Die kan de data op elk gewenst moment inzien om de inzet van zijn materieel te optimaliseren en zo kosten te besparen of meer omzet te behalen.

’Sioux is een van de weinige partijen die zijn kwaliteitsbewaking zodanig op orde heeft dat het onze R&D kan insourcen en verder succesvol kan managen‘, aldus Erik Bongers, oud-CEO van ICT Automatisering en nu voorzitter van de Fleet Holding. ’De samenwerking met Sioux is een logische stap als we kijken naar de onstuimige groei die we doormaken‘, voegt algemeen directeur Rob Lammers van Fleetlogic toe. ’Wij willen blijven innoveren om onze positie als marktleider verder uit te kunnen bouwen.‘

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content