Kort nieuws

Flash verovert markt op harde schijf

Karlijn Raats
Leestijd: 2 minuten

Meer dan de helft van de laptops en draagbare computers zullen eind 2009 zijn voorzien van flashschijven, voorspelt het marktonderzoekbureau Isuppli. Dit is een radicale machtsovername, want op dit moment bevat bijna geen enkele computer deze geheugenvariant.

Het onderzoeksbureau komt met cijfers die er niet om liegen. In het eerste kwartaal van dit jaar heeft 0,7 procent van de laptops een flashgeheugen, maar in het vierde kwartaal van 2009 zal dit percentage zijn gestegen naar maar liefst 59,3 procent. Dezelfde tendens zal zich volgens de kristallen bol van Isuppli voordoen bij draagbare computers, waarbij het percentage van 1 naar 54 procent zal stijgen in dezelfde periode.

Intels flashtechnologie Robson gaat met flashmaatjes hybride harde schijven (hybrid hard disk drive, HHD) en vastestofschijven (solid state drive, SSD) de geheugenschijfmarkt overnemen. Isuppli voorziet dat 58 procent van de laptops en 54 procent van de draagbare computers HHD zal gebruiken in het vierde kwartaal van 2009, tegen 1 procent voor beide computers in het eerste kwartaal van dit jaar. Het SSD- gebruikspercentage zal in het geval van de twee pc-varianten van niets naar 25 procent stijgen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content