Kort nieuws

First Solar dumpt Cigs

Paul van Gerven
Leestijd: 1 minuut

PV-fabrikant First Solar, die marktleider werd met CdTe-dunnefilmtechnologie, zet een punt achter zijn Cigs-onderzoeksactiviteiten. Dat is althans de interpretatie die analisten geven aan de reorganisatie die de marktleider gisteren aankondigde. First Solar wil een groot deel van de medewerkers ontslaan die werken op een researchfaciliteit in Santa Clara, waar Cigs-cellen werden ontwikkeld.

Kenners verwachtten juist dat First Solar Cigs-technologie zou gaan inzetten om de dreigende hegemonie van silicium af te wenden. Recente veranderingen in subsidieregelingen hebben het marktaandeel van rooftop-systemen doen toenemen, ten koste van grootschaliger energieprojecten. Omdat CdTe op het dak niet tegen silicium opkan, moest First Solar het roer omgooien, vonden analisten.

De Amerikaanse PV-fabrikant heeft echter besloten dakpanelen te laten voor wat het is. First Solar gaat al zijn aandacht en middelen inzetten om grootschalige projecten kosteneffectiever te maken, aldus CEO Michael Ahearn gisteren tijdens een conference call. Andere initiatieven zet hij ’op een laag pitje‘.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content