Kort nieuws

Financiering voor Zeeuwse 3d-printer van optische componenten

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Luxexcel heeft in een tweede financieringsronde 7,5 miljoen euro opgehaald, waarvan het grootste deel afkomstig is van het Vlaamse PMV. Het bedrijf uit Goes is gespecialiseerd in 3d-printen van optische componenten zoals lenzen. Het lanceerde onlangs een online bestelsysteem waarmee ontwerpers hun cad-bestanden kunnen uploaden en binnen vijf werkdagen het resultaat per post ontvangen. Met het geld wil Luxexcel verder groeien en nieuwe mogelijkheden ontwikkelen.

Luxexcel werd in 2010 opgericht rondom de Printoptical-technologie om optische componenten te 3d-printen. Met conventionele 3d-printprocessen is dat lastig omdat de individuele laagjes de optische eigenschappen negatief beïnvloeden. De Zeeuwse methode deponeert met een inkjetproces druppeltjes van een kunststof die uithardt onder invloed van uv-licht. Door het juiste lichtregime toe te passen, ontstaan zuivere optische componenten die niet meer bewerkt hoeven te worden.

Luxexcel telt op het moment vijfentwintig werknemers. De financiering volgt op een eerdere investering van tien miljoen euro.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content