Financieel sterk jaar voor de TU Delft

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

De TU Delft heeft 2012 afgesloten met een positief resultaat van 25,1 miljoen euro, schrijft de TU Delta op basis van het concept-jaarverslag van de universiteit. Dat ligt 3,8 miljoen hoger dan verwacht. De miljoenenmeevaller wordt veroorzaakt door een hogere rijksbijdrage en meer inkomsten uit college- en examengelden; zowel het aantal studenten als de tarieven stegen. In totaal haalde de universiteit 555 miljoen aan inkomsten binnen, een stijging van 10 miljoen vergeleken met het jaar ervoor.

2012 betekende ook een record aan inkomsten uit werk voor derden (waaronder ook nationale en Europese subsidiepotten vallen), aldus de universiteitskrant: 150 miljoen euro, bijna 7 miljoen meer dan een jaar eerder. De universiteit waarschuwt wel dat dit niet kan blijven stijgen. Voor het komende jaar rekent de instelling op 133 miljoen aan aan inkomsten van derden.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login