Kort nieuws

Fei ziet orders flink stijgen

Leestijd: 1 minuut

Elektronenmicroscopenmaker Fei blikt tevreden terug op het afgelopen kwartaal. De inkomsten bedroegen 149,1 miljoen dollar, 5 procent meer dan een jaar eerder en 3 procent minder dan vorig kwartaal. Er kwam voor 167,9 miljoen dollar aan orders binnen, 3 procent meer dan het vorige kwartaal en maar liefst 29 procent meer dan een jaar eerder. In totaal staat er nu aan 373,4 miljoen dollar aan orders uit.

De winst liep wel terug. Onder de streep hield Fei 4,1 miljoen dollar over, tegen 6,6 miljoen in het vorige kwartaal en 6,3 miljoen een jaar eerder. Deze teruggang komt vooral doordat een klant in de VS niet betaalde voor de geleverde apparatuur, waardoor Fei 2,1 miljoen misloopt. Bovendien gaat er 900 duizend dollar naar herstructureringskosten. Vorige maand maakte het bedrijf bekend de productie van zijn Small Dualbeam-microscopen te verhuizen van Eindhoven naar Brno in Tsjechië. Dat moet op den duur een kostenbesparing van 4,5 miljoen dollar per jaar opleveren.

Voor het komend kwartaal verwacht Fei tussen de 145 en 150 miljoen dollar te kunnen verdienen.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content