Kort nieuws

Fei verplaatst deel Eindhoven naar Tsjechië, topman Fastenau weg

Alexander Pil
Leestijd: 1 minuut

Microscopenbouwer Fei Company heeft plannen aangekondigd om de Eindhovense productielijn voor de Small Dualbeam-instrumenten over te brengen naar het Tsjechische Brno. Met ongeveer 60 miljoen dollar vertegenwoordigt de business zo‘n 10 procent van de bedrijfsomzet. De verhuizing zet een streep door vijftig Eindhovense banen en gaat tussen de 6,5 en 10,3 miljoen dollar kosten, schat Fei. Het bedrijf verwacht ongeveer 4,5 miljoen dollar te kunnen besparen.

De vestiging in Brno maakt al enkele jaren alle scanning-elektronenmicroscopen van Fei en bijna de helft van de Small Dualbeams. Als de overplaatsing is afgerond, komen alle Small Dualbeam-systemen uit Tsjechië. Fei benadrukt dat het een grote R&D- en marketingpoot in Eindhoven houdt. Vóór de verhuizing heeft het ongeveer 550 medewerkers in Eindhoven, 280 in Brno en 350 op zijn hoofdkantoor in Hillsboro, VS.

Tegelijk met de verhuizing maakt Fei bekend dat Rob Fastenau opstapt. De directeur van de Eindhovense tak zal het bedrijf begin volgend jaar verlaten. Dat schrijft Eindhovens Dagblad.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content