Kort nieuws

Fei scoort opnieuw goed en koopt Frans softwarebedrijf

Pieter Edelman
Leestijd: 1 minuut

Fei rapporteert over het tweede kwartaal een omzet van 221,5 miljoen dollar, voor de zesde keer in zeven kwartalen een record en een stijging van 5 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De nettowinst kwam ook op een recordbedrag uit: 30,3 miljoen dollar, 16 procent meer dan een jaar eerder. Volgens CEO Don Kania komt de omzetgroei vooral uit de tak die de elektronicasector bedient. Bij de Life Sciences- en Material Sciences-takken kwamen de meeste bestellingen binnen.

Vlak voor de bekendmaking van de kwartaalcijfers bracht Fei ook naar buiten dat het Visualization Sciences Group (VSG) uit Bordeaux heeft overgenomen voor 44,8 miljoen euro. Dit bedrijf specialiseert zich in 3D-visualisatiesoftware en -gereedschappen voor een reeks aan markten waarin Fei ook actief is, waaronder olie en gas, levenswetenschappen, en materiaalkunde.

This article is exclusively available to premium members of Bits&Chips. Already a premium member? Please log in. Not yet a premium member? Become one and enjoy all the benefits.

Login

Related content