FDA: ‘Let op beveiliging van medisch apparaat’


Warning: Undefined array key "bio" in /home/techwatch/domains/test.bits-chips.nl/public_html/wp-content/plugins/wpcodebox2/src/Runner/QueryRunner.php(126) : eval()'d code on line 13

Author:

Reading time: 1 minute

De Amerikaanse FDA wijst fabrikanten van medische apparatuur erop dat beveiligingsproblemen een steeds belangrijkere rol gaan spelen. Devices beschikken steeds vaker over (draadloze) verbindingsmogelijkheden en zijn meer en meer met internet verbonden, waardoor risico‘s toenemen. De overheidsinstantie werkt momenteel aan aanbevelingen voor fabrikanten. Voorlopig wil het hier nog geen verplichtingen aanhangen.

De FDA zegt ’recentelijk bewust te zijn geworden van cybersecurity-problemen en en -incidenten die direct van invloed kunnen zijn op medische apparaten of ziekenhuisnetwerken.‘ Problemen omvatten onder meer standaard gebrek aan authenticatie of standaard wachtwoorden, beveiligingsproblemen in off-the-shelf software die in medische apparaten gebruikt worden, en malware. Beveiligingsonderzoekers hebben de afgelopen jaren verschillende mogelijke hacks onder de aandacht gebracht. De FDA denkt dat er in de praktijk nog geen patiënten door in gevaar zijn gebracht.